Flottakezelő

 Flottakezelő menü

A flottakezelő modul funkciói jelentősen megkönnyítik ügyfeleink számára járműflottájuk menedzselését, naprakészen tartását, valamint a nyomkövető egység által küldött és feldogozott adatok elemzését. Az alább bemutatott menüpontok segítségével az adatok nehézség nélkül szerkeszthetőek és módosíthatóak, a flotta és járműinformációk könnyen és gyorsan lekérdezhetőek, átláthatóan megjeleníthetőek és gördülékenyen elemezhetőek.

Felhasználók

Mivel a felhasználók létrehozása és kezelése olyan feladat amelyet egy, esetleg néhány alkalmazott végez, ezért külön funkciójogosultsághoz kötött, amely nem része előfizetői csomagnak. Emiatt a jogosultságot külön kell megadni a feladattal megbízott alkalmazottak számára.

Felhasználók funkció leírása

Eszközök

A Flottakezelő modul Eszközök pontjába belépve, a rendszer számára adatot szolgáltató, az esetek túlnyomó többségében járműbe szerelt azon eszközök listája fogadja a felhasználót, amelyekhez megfelelő objektumjogosultsággal rendelkezik.

 Felhasználók lista

Eszközök funkció leírása

Tengelyszám váltás

A flottakezelő modul Tengelyszám váltás funkcióját felhasználóink kényelme érdekében fejlesztettük ki. A funkció lehetővé teszi, hogy a tehergépjárművek JDB kategóriáját ügyfeleink közvetlenül a flottakezelő felületről, vagy a vezetőfülkéből tudják változtatni.

A tengelyszám váltás funkció leírása

Flotta események

A Flotta események menüpont ad módot különféle események létrehozására a rendszerben, valamint a már létező események visszakeresésére és utólagos szerkesztésére.

Flotta események funkció leírása

Tankolás esemény import funkció leírása

Járművek

Az Alapadatokon belül ez a felület nyújtja a legtöbb felhasználási lehetőséget, elsődlegesen a felhasználóhoz rendelt járművekkel közvetlenül kapcsolatos műveletekre, emellett több olyan funkció is elérhető innen amelyek önálló pontként is szerepelnek a Flottakezelőben, és működésük közvetetten függ össze a járművek kezelésével. Ezek a Flotta események, és a Költségek.

Járművek funkció leírása

Üzemanyagár

 Üzemanyagár Alapfelület

A Flottakezelő Üzemanyagár modulja az üzemanyag költség számítása során játszik fontos szerepet.

Üzemanyagár funkció leírása

Személyek

Ez a modul nyújt lehetőséget új személyek létrehozására, a létező személyek adatainak módosítására, valamint a személyek csoport tagságának kezelésére.

 Személyek Alapfelülete

Személyek funkció leírása

Munkaszámok

Ez a modul nyújt lehetőséget munkaszámok létrehozására, a munkaszámok adatainak és összerendeléseik módosítására.

 |Munkaszámok

Munkaszámok funkció leírása

Értesítések

Az Értesítések menüpontban az egyes Flotta eseményekkel kapcsolatban létrehozott értesítések kizárólag megtekinthetők, valamint kereshetőek.

Értesítések

Keresni az értesítés típusa alapján lehet (Email vagy SMS útján érkezik), megtekinteni az értesítés sorának bal szélén található nagyító ikonnal az értesítés részleteit, a nagyító melletti naptár ikonnal pedig az esemény részleteit lehet. Az értesítések kezelésre és létrehozásra vonatkozó tudnivalókat a Flottaesemények Értesítések fejezetében tárgyaltuk.

Partnercégek

Ez a partnercégek adatainak rögzítésére szolgáló felület, a listában gyorsan és könnyen megtalálhatóak a legfontosabb információk, mint a partner elérhetősége, neve és tevékenységének rövid leírása.

 Partnercégek Alapfelülete Új Partnercégek Konfigurációs Ablaka

Partnercég az „Új partnercég” gombra kattintva hozható létre a rendszerben. Az alapadatok mentését követően a partnercég adatlapját szerkesztésre megnyitva több elérhetőség is rögzíthető, melyek közül egy legördülő listából választható ki az elsődleges, amelyik megjelenik a listában. A rendszerben rögzített költségeket létrehozáskor partnercéghez lehet rendelni, ezáltal a költség kimutatásban partnercég szerinti bontásban is lekérhetőek a költségek.

Csoportok

 Csoportok Alapfelület

Ez az opció a felhasználó által létrehozott csoportok megjelenítését teszi lehetővé, itt hozható létre új csoport, a létezők pedig név alapján szűrhetők a Keresés gombbal.

Csoportok funkció leírása

Költségek

A Flottakezelő sorrendben következő funkciója a Költségek.

 Költségek nyitó oldal

Költségek funkció leírása

Tachográf

A tachográf funkció lehetővé teszi ügyfeleink számára a tachográfok távoli kiolvasását, mentesülve a bonyolult logisztikai tevékenységek alól, egyúttal időt és pénzt is megtakarítva.

Tachográf funkció leírása

Parkolás

Online parkolás funkciónkat ügyfeleink jelenleg Magyarország területén, a NMF Zrt. által működtetett parkolózónákban, a parkolási szerződésben meghatározott feltételek mentén használhatják.

Parkolás funkció leírása

Költség kimutatások

 Költség Kimutatások Menüpontja Költség Kimutatások Profiljai

A Flottakezelés modul hasznos funkciója a Listák, lekérdezések, melynek használatával a rendszerben regisztrált költségek felhasználásával készíthet kimutatásokat a felhasználó. A költségek kimutathatók teljes flottára, vagy csak kiválasztott járművekre vetítve, ezentúl személy szerinti bontásban, valamint a különböző költségfajták szerint (szervízdíj, autópályadíj, bírság, stb) is.

Költség kimutatások funkció működése

Asszisztens

A flottakezelő modul Asszisztens funkciója megkönnyíti ügyfeleink számára a műszaki vizsgák, és az éves karbantartások ütemezését és lebonyolítását.

Asszisztens funkció leírása

Nyilvános megosztás

Nyilvános megosztás funkciónk segítségével ügyfeleink megoszthatják járműveik pozícióját a HolAzAutó rendszeren kívüli személyekkel is. A létrehozott nyilvánosan megosztható URL használatához nem szükséges hozzáférés rendszerünkhöz.

Nyilvános megosztás funkció leírása

Munkaszámok, munkaszám használat

A munkaszámok használata egy adott munkafolyamathoz kapcsolódó járműhasználat kimutatására alkalmas. A munkaszám felhasználóink saját környezetében, nyilvántartásában, esetleg vállalatirányítási rendszerében egy adott feladathoz kötődik. Ezen azonosító kezelésére fejlesztettük ki a HolAzAutó rendszer flottakezelő moduljában a Munkaszám és Munkaszám használat funkciókat.

Munkaszám használat funkció leírása