Személyek

A táblázat a már megismert formátumban a multifunkciós listában jeleníti meg az adatokat. A listanézetben az adott személyhez tartozó alap információkat találod meg, mint keresztnév, vezetéknév, születési hely, születési idő, állampolgárság és anyanyelv.

A személy adatlapja a táblázatban a sor bal szélén látható ceruza ikonra kattintva nyílik meg. Az adatlapon három fül alá rendeztük az információkat.

 Személy Módosítás Ablaka

Az adatlap az Adatok fület megnyitva tölt be, ezen a személy alapadatai szerepelnek, itt állíthatod a csoport tagságot, valamint fénykép feltöltésére és megjegyzés hozzáadására is van lehetőséged. A Személy-jármű összerendelések fülön találod a sofőrazonosítások listáját, azaz itt (is) ellenőrizheted hogy az adott személy mikor melyik járművet vezette azonosított sofőrként. Ugyanez a lista megtekinthető a jármű adatlapon is, az összerendelések fül alatt. A Használati jelleg útvonalhoz rendelése fülön hozhatod létre az útnyilvántartások automatikus kitöltéséhez szükséges útvonal-használati jelleg összerendeléseket.

Használati jelleg útvonalhoz rendelése

A kitöltő automatizmus működéséhez szükséges útvonal-jelleg összerendelést a ➕ gombra kattintva hozhatsz létre.

 Útvonal-jelleg összerendelés létrehozása

Az útvonalat, amelyhez a kívánt jelleget szeretnéd rendelni, a rendszerünkben használatos POI-k segítségével jelölheted ki. Amennyiben az adott szakasz kijelöléséhez szükséges indulási és érkezési helyszínen már létrehoztál POI-t, nincs más dolgod, mint a térkép feletti gombra kattintva kiválasztani a megfelelőt. Amennyiben az útvonal kijelöléséhez szükséges POI-k nem léteznek, hozd létre őket az Ismert pontok funkcióban.

Az indulási és érkezési helyszín kiválasztását követően állítsd be az útszakaszhoz tartozó jelleget. A térkép alatti sávban összegezve olvashatod a létrehozni kívánt útvonal-jelleg összerendelést, például:

 Összegzés

Ha a jármű Otthon és Munkahely között közlekedik, akkor az útvonal jellege Bejárás.

Ekkor a mentés gombra kattintva létrejön az összerendelés. Az összerendelésben szereplő útszakaszt a rendszer mindkét irányban a kiválasztott jelleg alá fogja sorolni.

Új személy létrehozása

Új személy a táblázat bal alsó sarka alatt található „Új személy” gombra kattintva hozható létre, a kötelező adatok (cég kiválasztása, kereszt- és vezetéknév) rögzítését követően további személyes adatokat adhatunk meg, valamint felhasználóhoz rendelhetjük a létrehozott személyt.

 Személyek Alapfelületi Műveleti Gombjai Új Személy Létrehozása Konfigurációs Ablak

A felhasználóhoz rendelés előfeltétele a Sofőrazonosítás helyes működésének, erről ITT érhető el részletes információ.

A két következő opció a Keresés és az Oszlopok, valamint a Profilok és az XLS Export. Keresni a személyes információk (kereszt- és vezetéknév, stb), csoport tagság alapján lehetséges, valamint a rendszerből már törölt személyek is visszakereshtőek, az oszlopok kiosztása pedig a már megszokott módon történik a fehasználó igényeitől függően.