A nyilvános URL létrehozása

A funkció az Aktuális pozíciók felületén, a jármű, eszköz vagy személy nézetben egyaránt, jobb kattintással érhető el.

 |Kontext menü

A megnyíló menüben a Nyilvános megosztás opcióra kattintva jelenik meg az ablak, amelyben vágólapra helyezhető a megosztást lehetővé tevő URL.

 |URL másolása

Az URL a kívánt csatornán továbbítható (chat, email, stb.). Használatához nem szükséges hozzáférés a HolAzAutó flottakezelő alkalmazáshoz, kattintással, vagy a böngésző címsorába illesztve egyszerűen megnyitható. A megosztott járműpozíció OSM térképen jelenik meg, és valós idejű adatot mutat.

A nyilvános megosztás kezelése

Alapértelmezetten az URL a létrehozást követő három órában aktív, de ez az időtartam a Flottakezelő modul Nyilvános megosztás menüpontjában módosítható. A menüt megnyitva az aktív megosztások listája jelenik meg.

 Aktív megosztások listája

A lista bal szélén elhelyezett ceruza ikonra kattintva nyílik meg a megosztás adatainak kezelőfelülete.

 Módosítás

A kezelőfelületen a megosztás érvényességi idejének kezdete és vége tetszés szerint módosítható, valamint a nyilvános URL-t használó személyek által látható járműnév is átírható.

 Megosztás paramétereinek módosítása

A nyilvános URL nemcsak a létrehozáskor másolható a vágólapra, a listában a megosztás gombra kattintva ezt újra és újra megtehetik felhasználóink.

 URL másolása

A megosztás gomb mellett jobbra található ➕ ikonnal jelölt gombra kattintva, a kezelőfelület megnyitása nélkül, plusz egy órával meghosszabbítható az érvényességi idő.

 Érvényességi idő meghosszabbítása egy órával

A kuka ikonra kattintva az adott megosztás törölhető, tehát az URL érvényessége ebben az esetben azonnal lejár.

 Megosztás törlése

A lista kizárólag az aktuálisan érvényes megosztásokat tartalmazza, a lejáratot követően a bejegyzés törlődik.