Üzemanyagár

Az üzemanyag költség kiszámításához három adatra van szüksége a rendszernek.

  • Az első az elfogyasztott üzemanyag mennyisége, ezt a járműbe szerelt eszköz küldi.
  • A második az üzemanyag típusa, amely információt a rendszer az előzőekben tárgyalt, Járművek modulban kiválasztott jármű típusából kapja
  • A harmadik az ebben a funkcióban rögzített üzemanyagár.

Egy céghez egy időben üzemanyag fajtánként egy aktuálisan érvényes ár tartozhat, az ár érvényességét a következő új ár létrehozása zárja le. A táblázat oszlopai balról jobbra sorrendben a következők: módosítás (ceruza ikon), kezdő dátum, végdátum, üzemanyag típus, ár és pénznem. A kezdő és végdátum oszlopok fejlécére kattintva a dátumok növekvő illetve csökkenő sorrendbe rendezhetőek.

 Új Üzemanyagár Gomb Új Üzemanyagár Konfigurációs Ablak

Új ár a táblázat bal felső sarkában található „+” gombbal hozható létre, a cég kiválasztását és a dátum meghatározását követően az aktuális árat, a pénznemet és az üzemanyag típusát kell megadni, majd a mentést követően az új ár megjelenik a listában. A táblázat tartalma az ár kezdő és végdátuma, valamint üzemanyagfajta szerint kereshető. Az aktuális árak a lista megnyitásakor a táblázat tetején helyezkednek el, alattuk a korábbi, már érvénytelen árak időrendben szerepelnek.

A Kiértékeklés funkcióban bizonyos feltételek mentén járművenként kimutatható az üzemanyag költség. Az előfeltételek a következők:

  • Az eszköz küldjön üzemanyag fogyás értéket,
  • Rögzített érvényes üzemanyagár a Flottakezelő Üzemanyagár pontjában, ahhoz a céghez felvéve, amelyben az eszköz és a hozzá rendelt jármű van, valamint
  • Eszközhoz rendelt jármű, a Jármű típuslista-ból kiválasztva
 Jármű Típus A Jármű Szerkesztő Nézetében

Az üzemanyag költség kimutatás miatt abban az esetben, ha az üzemanyag ár visszamenőleg került korrigálásra, szükséges az üzemanyagár újraszámolása:

 Üzemanyagár Művelet Gombok

A Keresés , Oszlopok és a Profilok gombok a táblázat bal felső sarkában, az „Új üzemanyagár” gomb mellett található, csakúgy mint más táblázatoknál.