Tachográf

A Flottakezelő Tachográf funkciójában a megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználó kezdeményezheti az adott gépjármű tachográfjában tárolt adatok letöltését. A Hola rendszer nem képes értelmezni a letöltött adatokat, ezért a tachográf adatok kezelése a letöltésre és tárolásra korlátozódik. A funkció jogosultságfüggő, igény szerint aktiválható. Ezen a felületen kizárólag a legutolsó letöltés érhető el az eszközlista jobb szélén elhelyezett nyíl ikonnal, a Dokumentumtár Tachográf almenüjében a letöltések listája viszont az összes múltbéli adatletöltést historizálva tartalmazza.

Tachográf

Letöltés

A funkció használatával kétféle tachográf adatot tölthet le a felhasználó alkalmilag vagy ütemezetten, a járműre, és a sofőrre, vagy váltósofőrre vonatkozó adatokat.

 |Letöltés és ütemezés

A következő előfeltételek teljesítése szükséges a sikeres távoli tachográf kiolvasáshoz:

  • Az általunk fejlesztett kártyaolvasó alkalmazást futtatnod kell
  • A HolAzAutó alkalmazás tachográf kiolvasásra jogosult felhasználójának a rendszerhez használt felhasználónevével és jelszavával be kell jelentkeznie a kártyaolvasó alkalmazásba
  • Az alkalmazást futtató számítógép chipkártya olvasójába be kell helyezni az üzemeltetői kártyát
  • Valamint a járművet, amelyhez a kiolvasni kívánt tachográf tartozik, gyújtás alá kell helyezni.

Amennyiben ezek a feltételek teljesülnek, egy stabil hálózati kapcsolat birtokában, Tachográf funkciónk segítségével az adatok kiolvashatók.

Tachográf videó: