Eszköz lista

A listában balról jobbra haladva a műveleti gombok közül az első az eszköz adatainak módosítására és információk hozzáadására szolgáló ceruza ikonnal jelölt gomb, ettől jobbra - ha az eszköz rendelkezik aktív jármű összerendeléssel - egy személyautó ikonnal jelölt gomb található.

 Műveletek

A gombokat követően az eszköz sorszáma, neve, a hozzárendelt jármű neve, az eszköz egyedi azonosítója, az eszközhöz rendelt jármű rendszáma és végül az eszközhöz tartozó telefonszám találhatóak.

Műveletek

A lista bal szélén található ceruza ikonnal jelölt gombra kattintva az eszköz adatainak szerkesztőfelülete, a személyautó ikonnal jelölt gombra kattintva pedig azon jármű adatainak megtekintő ablaka nyílik meg, amelybe az eszköz beszerelésre került.

 Műveletek

A lista fölött, a bal felső sarokban Az eszköz létrehozás, az XLS export, a Keresés, a QR kódok megjelenítésére szolgáló gomb, és az Oszlopok konfigurációjáért felelős gombok találhatóak. A keresés egyidejűleg több kiválasztott paraméter alapján is végrehajtható, a táblázatban az oszlopok megjelenítését és elrendezését a felhasználó saját igényeire szabva állíthatja össze.

Eszköz adatainak szerkesztése

A ceruzára kattintva megnyíló módosító ablak jobb felső sarkában az eszköz neve látható. Az alatta elhelyezkedő sávban az eszközhöz felvett címkék láthatók, az ide vonatkozó információ a Címkék fejezetben olvasható. az Adatlap fülön az eszköz neve, az eszközhöz rögzített telefonszám, sofőr, virtuális kilométerórával rendelkező eszközöknél a korrekciós konstans, a hozzárendelt jármű valamint az eszköz csoporttagsága változtaható. A rendszám mező nem módosítható, automatikusan töltődik ki a hozzárendelt jármű rendszámával.

 Eszköz adatlap

Kapcsolódó jármű

A személyautó ikonnal jelölt gombra kattintva megnyílik az eszközhöz tartozó jármű egyszerűsített adatlapja, ahonnan egy kattintással elérhető a jármű adatait módosító felület.

 Hozzárendelt jármű Egyszerűsített jármű adatlap

Eszközhöz rendelt személyek

Az eszközt módosításra megnyitva az Adatlap mellett található az Összerendelések fül. Ezen a felületen a megfelelő eszközbeállítás esetén ügyfeleink meghatározhatják azon felhasználók körét, akik az adott eszközön sofőrazonosítást végezhetnek. A megfelelő eszközbeállítás esetén az azonosításra jogosult sofőrök köre drag and drop módszerrel, vagy kijelölés után a megfelelő irányba mutató nyílra kattintva állítható be. Az azonosításra nem jogosult sofőröket az Elérhető felhasználók között, az azonosításra jogosult sofőröket a kiválasztott felhasználók között kell szerepeltetni. A megfelelő kiválasztást követően a Mentés gombra kattintva létrejönnek az azonosítási jogosultságok.

 Felhasználó eszközhöz rendelése

Az összerendelés felület felett látható az összerendelések listája, itt az is látható hogy a jogosultság aktív állapotban van-e vagy sem. Inaktív jogosultsága olyan felhasználónak lehet, akinek már volt jogosultsága az adott eszközhöz sofőrazonosításra, de valamely okból ezt a jogosultságot azóta megvonták tőle.

 Inaktív jogosultság

XLS export

Az export funkcióval azon eszközök adatai exportálhatóak, amelyek a listanézetben megjelennek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a teljes állományt valamely kritérium alapján (csoporttagság, jármű összerendelés, stb.) szűri a felhasználó, az exportban csak a keresés eredménye fog szerepelni. Az adatexport .xls formátumban tölthető le.

Keresés

 Kereső panel

Az eszközök között a felhasználó a következő kritériumok alapján kereshet:

  • Sorszám (ID)
  • Név
  • Egyedi azonosító
  • Csoport
  • Párosítási állapot (virtuális eszköz esetén)
  • HolADisplay eszköz (virtuális eszköz esetén)
  • Aktív
  • Járműben (ha az eszköz rendelkezik aktív jármű összerendeléssel)
  • Jármű (ha az eszköz rendelkezik aktív jármű összerendeléssel, specifikusan egy adott járműre is lehet keresni)
  • Rendszám

Oszlopok

 Oszlop megjelenítési profil létrehozássa

A táblázatban szereplő oszlopok megjelenítését a felhasználó saját igényei szerint beállíthatja a bal felső sarokban elhelyezett Oszlopok gombra kattintvava. Az oszlopok sorrendje a listában az oszlop fejlécére kattintva, drag and drop módszerrel szintén módosítható.

Eszközök videó: