Csoportok

A Csoportok listájának bal felső sarkában láthatjuk a lista műveleteinek gombjait, illetve a lista elemeinek a bal szélén az adott sorra vonatkozó műveletek gombjait.

A bal felső sarokban látható „+” jel az Új csoport létrehozása gomb, illetve a „Nagyító” jelű gombbal tudunk a listán belül keresni különböző szűrők segítségével.

 Csoportok Alapfelületi Műveleti Gombjai Új Csoport Létrehozásának Konfigurációs Ablaka

A lista bal oldalán elhelyezett ceruza ikonnal nyitható a csoport módosító felülete, ahol lehetőség nyílik a csoport adatainak, azaz nevének és leírásának módosítására. A csoport létrehozását követően itt adható csoporttagság a járművek, eszközök és személyek számára, valamint a már létező csoportok tagsága is itt módosítható.

Fontos!

Miután a csoporttagság változott, a Gyorsítótár űrítése gomb kattintása aktualizálja a rendszerben a végrehajtott módosításokat.

A szabályláncok csoporttagsága kizárólag a Szabálykezelő funkcióban kezelhető.

 Csoport Módosításának Ablaka

A csoportok jelentősége például olyan keresések esetében nyer értelmet, ahol csoport tagság alapján is lehet szűrni a keresendő elemek között, mivel egy adott csoporthoz egy bizonyos szempont alapján rendelve eszközöket, járműveket vagy személyeket, a csoport valójában az adott szempontot testesíti meg. Ez a szempont lehet akár egy jármű típus, operációs terület, vagy akár tevékenységi kör is.