Egyedi lekérdezések

Áttekintés

Az Egyedi lekérdezések menüben találhatóak azok a vizsgálati lehetőségek, amelyek meglévő ügyfeleink speciális igényei alapján, az alkalmazás használatából származó tapasztalatok felhasználásával kerültek kifejlesztésre.

 Egyedi Lekérdezések Alapfelület

Jelenleg tizenegy fajta lekérdezés érhető el a modulban, melyek a felhasználók többsége által fontosnak tekintett információkat szolgáltatnak. A lekérdezések számát folyamatosan bővítjük, a jelenleg elérhető lekérdezések a következők:

 Lekérdezés Típusok

Felhasználóinknak minden lekérdezési típuson belül lehetőségük van egyszeri lekérdezéseket konfigurálni és futtatni, valamint egyéni profilként elmenteni azokat a konfigurációkat, amelyeket gyakran, esetleg rendszeresen használ.

A lekérdezések konfigurálása

A lekérdezések létrehozása egyszerű, az adott riport elkészítéséhez szükséges paraméterek meghatározását követően két lehetőség választható:

  • a Futtatás gombra kattintva a lekérdezés azonnal végrehajtható, vagy
  • a Mentés gombra kattintva létrejön egy új lekérdezési profil, a felhasználó által adott névvel és paraméterekkel.

Az így létrehozott profilok lekérdezési típusonként lenyitható listában találhatóak, utólag is szerkeszthetőek, módosíthatóak. A lekérdezések paraméterei, így a kötelezően kitöltendő információk is riportonként változnak.

Az eredmény és a megjelenítés

 Egyedi Lekérdezések Dokumentumtár Ikon

A lekérdezések eredményeit a rendszer a Dokumentumtár Egyedi lekérdezések pontjában tárolja, és onnan is tölthetők le. Az eredmény megjelenítéséért a jobb szélen elhelyezett bója felelős.

 Egyedi Lekérdezések Dokumentumtár Lista

Az eredmény felületi megjelenítését a már megszokott harmónikaszerűen lenyitható táblázat segíti, amelyben az adatok járművenként év/hónap/nap/szakaszok szerinti bontásban szerepelnek. A táblázatban akár egy kiválasztott szakaszra, akár egy több szakaszt magába foglaló időszakra kattint a felhasználó, a térképen megjelenik a hozzá tartozó útvonal vagy pozíció, adott esetben az eseményeket jelző bólyák.

A táblázatban található adatok értelmezését bármely lekérési típus eredménye esetén segíti, hogy a bal felső sarokban található vezérlő gombok segítségével három megjelenítés, a teljes táblázat,

 Teljes Tábla Nézet

a hibrid

 Hibrid Nézet

és a teljes térkép közül választhat a felhasználó.

 Teljes Térkép Nézet

A táblázatban megjelenített értékek között a keresést elősegíti a sorrendezés, ami az oszlopok fejléceire kattintva hajtható végre.