Nyomkövetés

Alkalmazásunk a felhasználó mobileszközének helyadatait felhasználva biztosítja a nyomkövetés funkció működését. A jelenleg érvényes általános adatvédelmi szabályoknak megfelelve a felhasználónak a beleegyezését kell adnia a helyadatok ilyen célú felhasználásához.

 Nyomkövetés menü

Mivel szolgáltatásunk kiváltja a GPS eszköz használatát, ez a megoldás számos előnnyel jár, nem kell eszközt vásárolnod, nincs karbantartási és javítási költség, mobilis megoldás lévén bármikor bármely jármű vagy személy követhető.

A funkció használatának előfeltételei

Adminisztratív előfeltétel

Mivel a HolAzAutó alkalmazás nyomkövetés funkciójának használata jogosultság függő, az adminisztratív előfeltétel a jogosultságot biztosító szerződés megkötése. A szerződés megkötésekor megkapod a funkció működtetéséhez szükséges funkció jogosultságokat, ennek hatására a mobil alkalmazásban elérhetővé válik a menüpont.

Technikai előfeltétel

A funkció megnyitásakor betöltő felület eszközpárosítást kér, ez a használat technikai előfeltétele.

 Párosító felület

A párosítandó virtuális eszközt a webes alkalmazásban, az alapadatok menü eszközök almenüjében kel létrehoznod, a lista bal felső sarka felett elhelyezett + gombra kattintva.

 Virtuális eszköz létrehozása

Virtuális eszközt csak azon felhasználóink tudnak létrehozni, akik megkötötték a nyomkövetés funkció használatára vonatkozó szerződést.

 Létrehozás

A listában a virtuális eszközöknél található gombra kattintva jelennek meg a párosításhoz szükséges információk, azaz a QR kód, és a hatjegyű számkód.

 QR kód megjelenítése Megjelenített QR kód

Az alkalmazásban a párosító felületen a QR kód beolvasás-ra koppintva a kamera használatának engedélyezését követően olvasd be a megjelenített QR kódot.

 QR kód beolvasása

A beolvasás során az alkalmazás automatikusan kitölti a párosító kódot, ezt követően koppints a Párosítás gombra.

 Virtuális eszköz párosítása

Helyadatok használatának engedélyezése

Az eszközpárosítást követően megjelenő felületen két panelt találsz. A felső panelen kapcsolhatod be a koordinátaküldés szolgáltatást, az alatta lévőre koppintva engedélyezheted a készüléked helyadatainak használatát.

 Eszközpárosítást követően betöltő felület

Az alsó panelre koppintva végigkalauzolunk a helyadatok engedélyezési procedúráján.

 Helyadat használat engedélyezése

Miután a panelre koppintottál, az alkalmazás megjelenít egy dialóg ablakot, amely tájékoztat hogy a funkciónak szüksége van a helyadatok használatára.

 Használat engedély biztosítása

Az OK opciót választva először az alkalmazás használata közbeni engedélyt adhatod meg.

 Használat közbeni engedély

Ezután az alkalmazás bekéri az állandó helyadat használati engedélyt, amely akkor is is biztosítja a nyomkövető funkció rendeltetésszerű működését, amikor az alkalmazás a háttérben fut.

 Helyadat használat a háttérben Alkalmazásengedélyek garantálása

Amint megadtad a szükséges engedélyeket, aktiváld a koordinátaküldést. Ekkor megjelennek a nyomkövető funkció részletes információi:

 Nyomkövetés funkció működés közben
  • a szolgáltatás állapota (ki- vagy bekapcsolt állapot),
  • megtett távolság,
  • koordináták és cím,
  • utolsó mérés ideje.

Amennyiben a helyadat használat engedélyezése előtt kapcsolod be a szolgáltatást, szintén végigkalauzolunk a fent leírt engedélyezési procedúrán.

A nyomkövetés szolgáltatás aktiválását követően készüléked pozíciója pár percen belül megjelenik az aktuális pozíciók térképes felületén.