Kiértékelés

A korábbi útvonalak vizsgálatának másik eszköze a Kiértékelés funkció. Ezt a funkciót kifejezetten az útvonal információk áttekintésére használhatod, mint például indulási és érkezési cím, átlag és maximális sebesség, megtett távolság, időtartam.

 Kiértékelés menü

A funkciót nem csak a menüből nyithatod meg, hanem az eszköz adatlapról is eléred, a két Korábbi opció közül a Kiértékelés-re koppintva.

 Korábbi opciók Navigálás adatlapról kiértékelésbe

A lekérdezés paraméterei

A funkciót betöltve a paraméterező felület fogad. A lekérdezés futtatása előtt állítsd be a paramétereket:

 • válassz ki egy eszközt (ha az adatlapról érkezel, ez az adat automatikusan kitöltésre kerül)
 • határozd meg az időtartamot (a mező alapértelmezetten az aktuális nap dátumával kitöltve nyílik meg, de az intervallumot a gyorsgombokkal, vagy egyedi időszak beállításával is módosíthatod)
 • döntsd el, hogy a mozgásos szakaszokat, az állásidőket, vagy mindkettőt szeretnéd látni az eredményben
 • majd határozd meg, hogy a lekérdezés milyen szempontok mentén vágja a szakaszokat.
 Kiértékelés paraméterei

Szakaszvágás beállítása

A szakaszok létrehozását alapvetően kétféleképpen állíthatod be:

 1. gyújtásjel alapján, valamint
 2. az állásidő figyelembevételével.
 Szakaszvágás opciók

A gyújtás alapú szakaszolás esetén a lekérdezés abban az esetben hoz létre szakaszhatárt, ha a beállított időtartam alatt a jármű nincs gyújtáson. Tehát ha gyújtás alapon 2 perc a beállítás, a lekérdezés akkor vág szakaszt, ha a jármű legalább két percet eltölt gyújtás nélkül. A gyújtás alapú szakaszolásnál az időtartam 0 és 30 perc között állítható. Amennyiben 0 perc a beállított érték, minden gyújtás levétel azonnali szakasz vágást eredményez.

 Gyújtás 0 perc Gyújtás 30 perc

Állásidő alapú szakaszolás esetén a gyújtást a rendszer nem veszi figyelembe, csak az álló helyzetben eltöltött időt. Ebben az esetben 1 és 30 perc között állítható be az állásidő.

 1 perc állásidő 30 perc állásidő

Tehát ha állás alapon 2 perc a beállítás, a rendszer akkor vágja a szakaszt, ha a jármű legalább két percet álló helyzetben töltött.

Miután minden paramétert beállítottál, koppints a jobb felső sarokban elhelyezett gombra, ezzel elindítva a lekérdezést.

 Kiértékelés futtatása

Eredmény

A lekérdezés eredménye, azaz a lekérdezett intervallum alatt megtett útvonalak a beállításoknak megfelelően szakaszokra bontva jelennek meg. A szakaszok kezdőpontját zöld, a végét piros bójával jelöljük.

 Eredmény Szakasz kezdő és záró bója

Útvonal információk, szakasz kártya

A térképen megjelenő szakaszok mindegyikéhez tartozik egy információs kártya. A szakaszkártyák listáját a képernyő jobb felső sarkában elhelyezett gombra nyomva nyithatod meg.

 Szakaszkártyák megjelenítése Szakaszkártyák listája

A listát megnyitva a kártyák összecsukva, egyszerűsített nézetben jelennek meg, ilyenkor csak a legfontosabb adatok látszanak. A kiválasztott kártya jobb szélén elhelyezett lefelé mutató nyílra bökve a kártya lenyílik, és megjelennek a részletes adatok is.

 Szakasz információk

A kártyára bökve a térképen megjelenik a hozzá tartozó szakasz. Ha a térképen koppintasz egy adott szakaszra, annak indulási vagy érkezési bójájára, a térkép ráközelít. A fókuszba helyezett szakaszra ismét rábökve megnyílik a szakaszlista, amely a vizsgált szakasz narancs színnel kiemelt kártyájához gördül.

 Szakasz kártya

A kártya ekkor az adatokat részletezve, lenyitva jelenik meg.

A útvonal szakaszra vonatkozó információkat a kártyán találod. A következő adatok állnak rendelkezésedre:

 • a szakasz sorszáma,
 • az indulás és érkezés időpontja,
 • a szakasz megtételéhez szükséges idő,
 • indulási és érkezési cím,
 • a szakasz hossza, valamint
 • a maximális és átlagsebesség.

A térkép és a szakaszlista interaktívan viselkednek, tehát a térképen egy kiválasztott szakaszra koppintva megnyílik a szakaszkártyák listája, a szakaszhoz tartozó kártyát részletes nézetben megjelenítve, és fordítva, a listában egy kártyára bökve a térképen megjelenik az adott kártyához tartozó szakasz.

Ha a vizsgálódás során bármikor a teljes eredményt szeretnéd újra megjeleníteni, listanézetben a jobb felső sarokban található Összes út gombra koppints, a térképes nézetben pedig a jobb alsó sarokban látható frissítés gombot nyomd meg.

 Összes szakasz Összes útvonal

Adatok exportálása

A lekérdezés eredményét nem csak a kijelzőn lehet megjeleníteni, hanem ezek exportjára is van lehetőséged. A paraméterek beállítását követően koppints a jobb felső sarokban, a lekérdezést indító gomb mellett elhelyezett három ponttal jelölt gombra, majd válaszd a Kiértékelés export opciót.

 Export

Itt választhatod ki, hogy milyen formátumban szeretnéd az adatokat exportálni. A következő formátumok állnak rendelkezésedre:

 Export típusok
 • Excel
 • Bővített excel
 • Hola CSV
 • Hola PDF
 • Útnyilvántartás PDF
 • Útnyilvántartás PDF sofőrazonosítással

A kiválasztott formátumra nyomva elindítod a kiértékelést, a folyamat készültségének állapotát százalékosan jelezzük.

 Letöltés Letöltés Letöltés

A kiértékelés elkészültével letöltheted az exportot, és a mobilkészülékeden rendelkezésedre álló lehetőségek közül választva meg is nyithatod azt.

 Letöltés kész Fájl megnyitása

A letöltött állományokat a főmenü Dokumentumtár menüjének Kiértékelés almenüjében találod meg. Itt törölheted a letöltött adatokat, de igény szerint az adatmegőrzési idő keretein belül bármikor újra le is töltheted az exportokat.