Események

Az Események funkció az Adminisztráció menüben kapott helyet.

 Események menü

Az események funkcióban a webes alkalmazásban létrehozott szabályok, szabályláncok segítségével detektált eseményeket tekintheted meg.

Események keresése

A felület betöltésekor alapértelmezetten az aktuális héten történt eseményeket jeleníti meg az alkalmazás. Az események közötti keresés feltételeit a képernyő jobb felső sarkában, a fejléc jobb szélén található nagyítóra kattintva megnyíló felületen állíthatod be.

 Keresési feltételek beállítása

A keresési feltételek a cégválasztó kivételével megegyeznek a webes felületen megtalálhatókkal. A következő feltételek mentén paraméterezheted az események közötti szűrést:

  • kereshetsz csak kommenttel rendelkező események között, de akár az eseményhez fűzött komment alapján is megtalálhatod a keresett eseményt,
  • percre pontosan beállíthatod a keresés időintervallumát,
  • kiválaszthatod a keresett eseményben érintett járművet, eszközt vagy személyt,
  • kiválaszthatod hogy melyik általad létrehozott szabály átlal észlelt eseményeket keresed,
  • valamint beállíthatod a keresett esemény prioritását.
 Keresési feltételek

A keresési feltételek beállítása után kattints a lekérdezés gombra, ezt követően az alkalmazás betölti a keresés eredményét.

 Keresés gomb

Kolomp és push értesítések, események felületre navigálás értesítésről

A webes felületen, az eseményeket detektáló szabályok létrehozásakor módod nyílik kolomp értesítés beállítására is. Ezek a kolomp értesítések a fejlécben elhelyezett ikonon jelennek meg.

 Kolomp értesítés

A kézbesített értesítések számát a kolompon megjelenő számjegy jelzi, az értesítések prioritását pedig színkóddal jelezzük. A sárga szín az egytől háromig terjedő, a piros szín az emelt, négyes és ötös priorotású értesítéseket jelzi. A telefonra érkezett kolomp értesítéseket úgynevezett push értesítések jezik számodra.

 Push üzenet

A push üzenetre koppintva az alkalmazás megnyitja az események felületet, és megjeleníti az adott eseményt.

A kolompra koppintva megnyílik a kolomp értesítések megtekintő felülete, egy függőlegesen gördíthető lista.

 Kolomp értesítések

A kolomp értesítésre koppintva két lehetőség közül választhatsz:

  • nyugtázás
  • esemény megtekintése

A nyugtázással lezárod az értesítést,

 Nyugtázás

a megtekintésre koppintva az alkalmazás megnyitja az események felületet, és megjeleníti az adott eseményt.

 Esemény megtekintése

Esemény részleteinek megtekintése

Az eseményt megjelenítő kártya jobb szélén elhelyezett, felfelé mutató nyílra koppintva megjelennek az általad kiválasztott esemény részletei.

 Esemény részleteinek megjelenítése Esemény részletes nézete

A részletes nézetben, a webes felülettel megegyező módon megjelenik az érintett jármű neve és rendszáma, az esemény időpontja, valamint a cím, lejjebb láthatók az eseményt detektáló szabálylánc elemei.

A részletes nézetet tartalmazó kártya alján két gombot helyeztünk el. Az esemény helyszínére koppintva a mobileszközön alapértelmezett térképszolgáltató megmutatja a lokációt, ahol az eseményt detektálta rendszerünk, az aktuális pozíciókra koppintva az alkalmazás az aktuális pozíciók felületét megnyitva megmutatja a jármű pillanatnyi helyzetét.

 Esemény helyszíne, Atuális pozíciók