Ez a dokumentum egy előző változata!


Aktuális pozíciók

Az alkalmazás ezen része az eszközök, járművek és személyek aktuális, pillanatnyi pozícióinak megállapítására, és az ahhoz tartozó további információk megtekintésére szolgál. Továbbá, a felhasználó a kiválasztott objektum adatlapjáról közvetlenül eljuthat a Múltbéli pozíciók és a Kiértékelés menüpontokba, amennyiben a vizsgálat ezt szükségessé teszi. Azon funkciók jelmagyarázata amelyek minden térképes felületen elérhetőek, itt található.

Nézetválasztó

A nézetválasztó ablak a funkció megnyitásakor a térkép bal oldalán alapértelmezetten megjelenik, a dokkról zárható, és újra nyitható.

 Nézetválasztó

Az ablak bal felső sarkában található gombokkal lehet választani az eszköz, személy és jármű nézet megjelenítése között. Alapértelmezetten a tételek a listában az Összes elnevezésű csoportban láthatóak, amennyiben azonban a felhasználó létrehozott csoportot vagy csoportokat, akkor a tételek ezekbe a csoportokba rendezve is megjelennek.

Az egyes csoportokat le- illetve felnyitva a bennük lévő elemek megjelenítése ki- és bekapcsolható a térképen. Az egyes csoportok fejlécében az adott csoport neve, a csoportba sorolt elemek száma, a Kedvencelés gomb, valamint a csoport lenyitott illetve bezárt állapotától függően a lefelé vagy felfelé mutató nyíllal nyitható vagy zárható a csoport.

 Láthatóság, követés, infó

Az egyes elemek láthatósága a listában mellettük elhelyezkedő szem ikonnal egyenként ki- illetve bekapcsolható.

A szem ikon szomszédságában helyezkedik el a követés gomb, erre kattintva a követett eszköz középre kerül, és a térkép ráközelít. Amíg a követés aktív, az eszköz minden térkép frissítés alkalmával annak közepére kerül. Egyidejűleg egy eszköz követése lehetséges.

A követés gomb mellett látható „i” betűre kattintva a járműbe szerelt eszköz által szolgáltatott adatok válnak láthatóvá.

Kedvencelés

A kedvencelés segítségével beállítható hogy az Aktuális pozíciók megnyitásakor melyik csoportba tartozó eszközök, járművek vagy személyek jelenjenek meg a térképen.

 Kedvenc csoport a nézetválasztóban

Alapértelmezetten, amennyiben a felhasználó nem választ kedvenc csoportot, az összes járművet tartalmazó csoport van beállítva kevencként.

A csoportok közül bármely, a felhasználó által létrehozott, vagy az alapértelmezett, összes járművet tartalmazó csoport is kijelölhető. Egyidejűleg csak egy csoport jelölhető kedvencnek.

Az Aktuális pozíciók megnyitásakor mindig a kedvencelt csoportban lévő járművek jelennek meg a térképen.

A kedvencelés funkció az aktuális pozíciók nézetválasztójában, valamint a Flottakezelés modul Csoportok menüjében áll a felhasználók rendelkezésére.

 Kedvencelés a Flottakezelő Csoportok menüjében

Állapottábla

Az állapottábla a dokkon található ikon segítségével nyitható és zárható. A nézetválasztóban beállított nézetnek megfelelő névsablon alapján jelennek meg benne azok a nevek. Az állapottábla csak azokat az eszközöket/járműveket jeleníti meg, amelyek aktuálisan rendelkeznek érvényes adatokkal.

Állapottábla

Az eszköz név mellett megtalálható a pillanatnyi tartózkodási hely címe, az Ismert pontok (itt akkor jelenik meg információ, amennyiben az eszköz a felhasználó által létrehozott Ismert pontok valamelyikében tartózkodik), az eszköz által beküldött utolsó sebesség adat, a gyújtás, és még sok egyéb információ. A térkép az állapottáblában kiválasztott járműre közelít.

Kiválasztás állapottáblában

Az állapottábla tartalma kereshető. A keresősáv a tábla bal felső sarkában elhelyezett nagyító ikonra kattintva nyílik, a táblázat tartalma bármely megjelenített információ alapján szűrhető. Az Állapottáblában azok az eszközök, járművek vagy személyek jelennek meg, amelyek a nézetválasztóban kiválasztásra kerültek.

Megjelenítés a térképen

A járműveket, eszközöket és személyeket mozgás közben iránymutató nyíl, álló helyzetben pedig egy kávéscsésze ikon jeleníti meg a térképen.

 |Jármű ikon

Az ikonra bal gombbal kattintva az eszköz adatlapja nyílik meg, mely a beszerelt eszköz által szolgáltatott adatokat jeleníti meg.

 |Adatlap

Az adatlap fejlécében bal oldalon az eszköz neve jelenik meg a felhasználó által létrehozott sablon szerint, a jobb oldalon pedig sorban a következő három gomb található: Korábbi pozíciók megjelenítése, a Jármű helyzetére közelítés, és az Adatlap bezárása. Az ikonra jobb gombbal kattintva pedig három opció, az Eszköz adatlap, a Korábbi pozíciók, és a Google utcakép közül választhat a felhasználó.

Korábbi pozíciók megjelenítése

Eszköz nézetet választva, térképen a jármű ikonra kattintva megnyíló információs ablakban a jármű aktuális adatai, valamint az ablak jobb felső sarkában a korábbi pozíciókba navigáló ikon található, amellyel Múltbéli pozíciók és a Kiértékelés funkciókba juthatunk egy kattintással.

 Korábbi pozíciók

A Korábbi pozíciók opció használatával az aktuális pozíciókban végzett vizsgálódás gördülékenyen folytatható a Múltbéli pozíciókban és a Kiértékelés menüpontokban, anélkül hogy a vizsgált járművet újra ki kellene szűrni a teljes tartományból. Ilyenkor a felhasználó két további lehetőség, a Múltbéli pozíciók, és a Kiértékelés közül választhat, a jobb oldalon megjelenő oldalsávban. A keresés mindkét esetben a vizsgált jármű aznapi adataira beállítva nyilik meg alapértelmezetten, de a paraméterek természetesen változtathatók.