Események

Áttekintés

Az Események menüpont alatt tekinthetők meg a Szabálykezelőben létrehozott szabályláncok segítségével észlelt események, szabálysértések, és azok részletei.

Lekérdezési profilok

A funkció a Kiértékelés funkcióból már jól ismert Lekérdezési profilok nézetével nyílik meg, felül a Rendszer profilok, alattuk a Saját és céges profilok találhatóak.

 Események Lekérdezési Profilok Menüje

Rendszer profilok

A Rendszer profilok alapértelmezetten beállított keresések, a napi használat során előforduló általános szempontok alapján szűrik a szabálysértéseket, a keresési szempontokat a felhasználó módosíthatja, illetve kiegészítheti őket. A vérgehajtott módosítás nem rögzül a Rendszer profilban, viszont a módosított rendszerprofil elmenthető a Saját és céges profilok közé az eredeti, vagy egy új névvel.

 Lekérdezési Profilok

Új lekérdezés, Saját és Céges profil létrehozása

A jobb alsó sarokban található Új lekérdezés gombra kattintva balról benyílik a Szűrés panel, amelyben célszerű a keresési szempontokat az adott cégre jellemző specifikus igényeknek, és a lekérdezés céljának megfelelően kombinálni, azaz létrehozni egy Saját és céges profilt. A keresési feltételek beállítása és a keresés futtatása után megnyíló eredménylista felett a Profil mentés gombra kattintva, igény szerint az eredeti, vagy egy új profilnévvel, valamint rövid leírással menthető az új profil a Saját és céges profilok közé.

 Saját és Céges Profilok Új Lekérdezés Gomb

Az esemény részletei és kiértékelése

A listában egy-egy esemény sorára kattintva a térképes felület az esemény helyszínére közelít és megjeleníti a szabály megsértésekor megtett útvonalat, a beküldött koordinátákat az adott szabályra utaló ikonnal ellátott markerek jelzik.

A lista mellett bal oldalon egy külön ablakban megjelennek a szabálysértés részletei, úgy mint:

  • a megszabott szabálysértési érték, limit, vagy kritérium, és
  • a jármű helyzete.
 Lekérdezés Eredménye Táblázatban, Térképpel

Az eredménylista zárható a jobb felső sarokban található nyíl ikonnal, megnövelve a térkép méretét, ezáltal könnyebbé téve a vizsgálatot. A lista lapozható, és az oldalanként mejgelenített események száma is tetszés szerint változtatható a lista alján elhelyezett vezérlőkkel.

Eredmény szűrése kiválasztott eszközre

Export, letöltés

 Export Gomb

A keresési eredmények letöltésére is nyílik lehetőség, a lista felett elhelyezett Export gomb használatával. Mivel egy konkrét szabály által létrehozott események kiszűrésére is van mód, szabályonként exportálhatóak az események, de szűrhetők a szabályszegések dátum, eszköz, jármű, sofőr és cég alapján is.

 Export Formátumok

Két formátum áll rendelkezésre, CSV és PDF formátumokban tölthető le a keresés eredménye.

Az exportálás megkezdését követően a rendszer felugró ablakban ad lehetőséget arra, hogy a felhasználó vagy a Dokumentumtárba navigáljon letölteni a dokumentumot, vagy maradjon az Eseményekben.

 Dokumentumtár Üzenet