Térképes felület általános leírása

Térképes felület

Térképválasztó

Többféle térképes felület választható, a Google Maps Utak, Műhold, Hibrid vagy Domborzat variációin kívül az OpenStreetMap is rendelkezésre áll. Igény szerint lehetőség van a töltőállomások, épületek és parkolóhelyek megjelenítésére, az opciókat megjelenítő gomb a felület jobb alsó sarkában található.
Fontos!!!
A Google Térkép komponensek csak abban az esetben használhatóak, amennyiben a felhasználó rendelkezik Google jogosultsággal, ami opcionálisan választható.

Térkép választó

Ismert pontok

A térképes felület választó gomb mellett jobbra található az Ismert pontok opció, itt a felhasználó által korábban létrehozott ismert pontok közül, legördülő listából lehet kiválasztani a térképen megjelenítendő POI-kat egyenként, vagy POI csoport alapján.

 |POI választó

Google Utcakép

Amennyiben a térképen 100m-es körzetben van megjeleníthető Google StreetView utcakép akkor jobb egérkattintással megnyitható, ha nincs, arról hibaüzenet értesít.

Google streetview

Kezelés

A térképes felület jobb felső sarkában a nagyítás, alatta a kicsinyítés gomb található, mellette balra sorban a négyzetes nagyítás, a távolság és terület mérés, a nagyítás az összes elemre és a címkereső gombok találhatóak.

Térkép kezelő gombok