Parkolás

A parkolás indításához kapcsolódó információk az aktuális pozíciók fejezet erre vonatkozó szakaszában olvashatók.

A parkolás menüben a következő funkciók állnak rendelkezésedre:

  • a folyamatban lévő parkolások lezárása
  • a parkolási lista
  • a parkolási egyenleg ellenőrzése.

Parkolás lezárása

A felület megnyitását követően az aktív, folyamatban lévő parkolások listája fogad.

 Folyamatban lévő parkolások

A parkolás lezárásához koppints az erre szolgáló gombra, a megnyíló ablakban megjelenítjük a parkolás részleteit. A folyamatban lévő parkolások aktuális összegét nem jelenítjük meg, viszont a parkolás lezárását követően, a parkolás listában az egyenlegedből levont összeget kiírjuk. A Parkolás lezárása gombra nyomva a rendszer lezárja a parkolást.

 Parkolás lezárása

Parkolási lista

A listázó felület tartalmát a keresés panelen beállított feltételek segítségével határozhatod meg. A panelt a jobb felső sarokban elhelyezett nagyítóra kattintva nyithatod meg.

 Szűrő panel

Keresés

A panel alapértelmezett beállítása a folyamatban lévő parkolások listáját jeleníti meg a funkció megnyitását követően. Amennyiben több folyamatban lévő parkolásod van, görgetéssel, vagy a keresés panelen, rendszám alapján gyorsan megtalálod a keresett járművet.

A kereső felületén a listában rendszámon kívül státusz alapján rendezhetsz (folyamatban lévő, lezárt, öszes), és időpont alapján is kereshetsz a parkolások között.

 Keresés

Egyenleg ellenőrzése és beállításai

A felület jobb felső sarkában elhelyezett menüre kattintva nyíló panelről érhető el a parkolási egyenleged, és ugyanitt állíthatod be magadnak az egyenleg figyelmeztetési határát is.

 Egyenleg ellenőrzése

Amikor az egyenlegeden lévő összeg eléri a figyelmeztetési határt, emailben, valamint a webes felületen is figyelmeztetünk arra, hogy elérted a beállított értéket.

A ceruzára kattintva saját igényeid alapján állíthatod be az egyenleged figyelmeztetési határát.

 Egyenleg szerkesztése és beállítása

A beállítást érdemes akkora összegre beállítani, hogy az értesítési határ elérésekor még az összes járművedre tudj akár egyidejűleg is parkolást indítani.

A parkolás indítása abban az esetben lehetséges, ha az egyenleged fedezi az adott napon a díjköteles időszak végéig kiszabható maximális összeget.