Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
hu:fleet:driveridentification [2019/02/27 13:25]
szabi [Manuális összerendelés]
hu:fleet:driveridentification [2019/08/30 11:48] (aktuális)
szabi [Manuális összerendelés]
Sor 14: Sor 14:
 {{ :​hu:​fleet:​driver_identification_new_manual_pairing.png?​300|Új összerendelés}} {{ :​hu:​fleet:​driver_identification_new_manual_pairing.png?​300|Új összerendelés}}
  
-**Manuális azonosítás esetén** a szóban forgó **jármű adatlapján**,​ az **Összerendelések fül alatt**, a **Jármű-Személy összerendelés felületén** a legördülő listából kiválasztott **személyt** kell a **járműhöz rendelni, Sofőr szerepkörben**. Ezzel a módszerrel lehetőség nyílik **jövőbeni összerendelés létrehozására** is. Ebben az esetben **fontos tudnivaló**,​ hogy amennyiben a jövőbeni összerendelés **kezdő dátuma előtt RFID kulcsos azonosítás történik a járművön**,​ az **lezár** minden aktuális vagy nyitott összerendelést,​ így az **időben utána következőket is**. Jövőbeni összerendelés létrehozását követően manuálisan lehetséges időben közelebbi, akár azonnali dátummal új összerendelést nyitni, ez esetben viszont gondot kell fordítani a manuális lezárásra,​ ugyanis a jövőbeni kezdő időpontja nem zárja automatikusan a manuálisan létrehozott aktív összerendelést. A manuális összerendelést nem javasolt párhuzamosan használni az RFID azonosítással,​ mivel az RFID hierarchikusan magasabb rendű, felülírja a manuális összerendeléseket.+**Manuális azonosítás esetén** a szóban forgó **jármű adatlapján**,​ az **Összerendelések fül alatt**, a **Jármű-Személy összerendelés felületén** a legördülő listából kiválasztott **személyt** kell a **járműhöz rendelni, Sofőr szerepkörben**. Ezzel a módszerrel lehetőség nyílik **jövőbeni összerendelés létrehozására** is. Ebben az esetben **fontos tudnivaló**,​ hogy amennyiben a jövőbeni összerendelés **kezdő dátuma előtt RFID kulcsos azonosítás történik a járművön**,​ az **lezár** minden aktuális vagy nyitott összerendelést,​ így az **időben utána következőket is**. 
  
 +Jövőbeni összerendelés létrehozását követően manuálisan lehetséges időben közelebbi, akár azonnali dátummal új összerendelést nyitni, ez esetben viszont gondot kell fordítani a manuális lezárásra,​ ugyanis a jövőbeni kezdő időpontja nem zárja automatikusan a manuálisan létrehozott aktív összerendelést. A manuális összerendelést nem javasolt párhuzamosan használni az RFID azonosítással,​ mivel az RFID hierarchikusan magasabb rendű, felülírja a manuális összerendeléseket.
 +
 +Manuális sofőr vagy utas azonosítás alkalmával generálható technikai felhasználó,​ abban az esetben ha a járműhöz sofőr vagy utas szerepben rendelni kívánt személyhez nem tartozik felhasználó.
 +
 +Ebben az esetben a rendszer megnyit egy dialóg ablakot, amely két lehetőséget ajánl fel:
 +  * a személy egy már létező felhasználóhoz adása
 +  * technikai felhasználó generálása
 =====Automatikus összerendelés - RFID azonosítás===== =====Automatikus összerendelés - RFID azonosítás=====